![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Arama |
|
Cevapsız Konular
|
| Tanganyika Cichlidleri | |
| Konu: Frontosa Ve Duboisi | |
| Yazar | Mesaj | |||
|
Selçuk
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Yönetici |
Konu: Frontosa Ve DuboisiGönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 Saat 17:45 |
|||
|
Arkadaşlar merhaba,
Yeni kurudğum 240 litrelik akvaryumumda Frontosa ve duboisi beslemek istiyorum.
Önerileriniz ve uyarılarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
|
||||
Selçuk Çelik www.vatanbilgisayar.com |
||||
Yukarı Dön |
||||
Reklam
|
Reklam |
|||
|
|
||||
|
Akvaryum.Com Reklam
Reklamın görünmemesini istiyorsanız üye olunuz. |
||||
|
Armağan
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2008 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğrenci(elektirik elektironik) |
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 Saat 17:49 |
|||
|
Frontosa ve duboisi olmaz. Bende öyle bir akvaryum kurmayı istiyordum. Ama olmuyormuş. Bazı bilgili abilerimiz öyle söylediler. Frontosa etçil beslenen balık Duboisi ise otçul ikiside çok farklı balıklar.
Saygılarımla... Düzenleyen halongan - 05 Eylül 2008 Saat 20:13 |
||||
|
Armağan Balaban
balaban_armagan@hotmail.com 100/50/50/ 250 lt Saulosi ve Demosoni |
||||
Yukarı Dön |
||||
|
Shine
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğrenci - Yüzücü |
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 Saat 17:50 |
|||
|
Merhaba,
Akvaryumunuz frontosa ve duboisi için yetersiz kalacağı ve duboisinin otçul, frontosanın etçil olduğundan dolayı bu iki türün bir arada beslenmesi uygun değildir.
Saygılar... +1 Diyenler: Radinant, |
||||
|
Nat Geo Wild
Eyüp ŞAHİN |
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
Selçuk
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Yönetici |
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 Saat 17:52 |
|||
|
Frontosa nın yanına öneriniz nedir?
Bilgiler için çok teşekkürler.
|
||||
||||
Yukarı Dön |
||||
|
Armağan
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2008 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğrenci(elektirik elektironik) |
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 Saat 17:54 |
|||
|
Calvus, leleupi olabilir.
Kendi akvaryumumda Frontoza ve Sarı prenses var. Saygılarımla Düzenleyen halongan - 05 Eylül 2008 Saat 20:14 |
||||
|
Armağan Balaban
balaban_armagan@hotmail.com 100/50/50/ 250 lt Saulosi ve Demosoni |
||||
Yukarı Dön |
||||
|
malawici_54
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2008 Konum: Sakarya Durumu: Çevrim Dışı Meslek: lise 2 (makine bölümü) |
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 Saat 17:57 |
|||
|
Frontosanın yanında calvus, leleupi, brichardi, daffodil türleri rahatlıkla beslenebilir. Dubosi ile frontozanın bir arada beslenmesi durumunda 2 türden birisinin hastalanma riski yüksektir. Bu yüzden frontosa ile yazdıgım türler bir arada olabilir.
Düzenleyen halongan - 05 Eylül 2008 Saat 20:15 |
||||
semih suseveen
132 51 50 anatank sp,sarı im,,kaliko,aysmen, f1 yunus,lelipi 65 30 35 tank diskus red melon |
||||
Yukarı Dön |
||||
|
halongan
Forum Moderatörü
Tanıtım Grubu Üyesi Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2006 Konum: Antalya Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Sigortacı |
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 Saat 20:20 |
|||
Tam anlamıyla böyle değil. Eş olmamak kaydıyla frontosanın yanında daffodil veya brichardi olabilir. Eş olursa sorunlu bir akvaryum olur. Frontosa üretmek istiyorsanız, yanında calvus olmaz. Calvuslar nam-ı değer yumurta hırsızlarıdır. Frontosanın yanında tricotide olur. Frontosa veya duboisi bir arada beslenirse, ikisinden biri hastalanır derken, duboisinin bloat olma riski daha yüksektir. Frontosa, duboisinin aşırı hareketli olmasından rahatsız olup strese girebilir. Siz en iyisi frontosa, calvus ve leleupi üçlüsünü düşünün. Üretim aşamasında gerekli tedbirleri alırsınız. Saygılarımla... |
||||
|
Halis ONGAN
Merkez / ANTALYA |
||||
Yukarı Dön |
||||
|
Circassian
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2007 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğrenci |
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2008 Saat 04:39 |
|||
|
Arkadaşlar ne yaptınız siz Selçuk Bey akvaryumum 240 lt diyor siz bunun üzerine bide frontosanın yanına balık öneriyorsunuz. Selçuk Bey akvaryumunuz frontosa için yetersiz mutlaka bu ölçülerde hatta daha küçüklerinde frontosa besleyenler vardır ancak sağlıklı büyütemezsiniz. Benim önerim tek tür tropheus beslemeniz sizin açınızdan ve balıklarınız açısından daha iyi olacaktır.
Tebrik Edenler: HASAN, +1 Diyenler: akifb1907, zehr, AKIN BAYER, |
||||
|
Onur KESKİN
|
||||
Yukarı Dön |
||||
|
akifb1907
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: ögrenci |
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2008 Saat 08:51 |
|||
|
Onur Bey e tamamen katılıyorum.Bu ölçüde bir tankta bırakın frontosanın yanında başka türleri, sadece frontosa bile beslenmemelidir.Sadece belli bir boya kadar 10 adet frontosa yavrusu konabilir.Bence mükemmel bir calvus veya calvus + leleupi tankı olur.Ama illaki frontosa ve ya da duboisi beslicem derseniz ben size 10 -15 adet duboisi yavrusuyla başlamayı ,büyüdüklerinde eleme yaparak 1e-5d veya 6d oranında ayırmanızı öneririm.
|
||||
100*34*45 Frontosa Calvus Leleupi 73*25*30 ve 70*25*25 Yavrularım Tanganyika Forever!!! |
||||
Yukarı Dön |
||||
|
Selçuk
Forum Üyesi
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2008 Saat 02:13 |
|||
|
Bilgiler için çok teşekkürler.
Duboisi beslemeye karar verdim. Arıyorum.
|
||||
||||
Yukarı Dön |
||||
|
odiken
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2007 Konum: Bursa Durumu: Çevrim Dışı Meslek: İletişim uzmanı |
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2008 Saat 03:44 |
|||
Akif bey çok güzel demiş ama imzasındaki akvaryuma ve canlılara bakıyorumda kendisiyle tezat oluşturmakta kendi akvaryumu 160lt ye yakın sanırım.
240lt akvaryumda frontosa ve tropheus birlikte (beslenme şekilleri benzese bile) olmaz fakat ikisinden biri olur ama şöyle olur; Frontosa 1erkek 3dişi olabilir, Tropheus 2erkek 8dişi olabilir tabi akvaryumun su hacmi kadar şeklide önemli. Saygılarımla...
|
||||
|
||||
Yukarı Dön |
||||
|
akifb1907
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: ögrenci |
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2008 Saat 09:41 |
|||
İyi de Orçun Bey ben imzamda balıklarımın boy ölçülerini yazmadım ,frontosa deyince aklınıza 20 -30 cm liK büyük bir balık geliyor heralde.Bilginiz olsun diye söylüyorum; tankımda 3 adet 3 cm lik frontosa ,3adet 7 cm lik leleupi ve 4 adet 7-8 cmlik calvuslarım var.Hem tankımda 30 balık olsaydı bile ne demişler;''Hocanın dediğini yap ,yaptığını yapma'' |
||||
100*34*45 Frontosa Calvus Leleupi 73*25*30 ve 70*25*25 Yavrularım Tanganyika Forever!!! |
||||
Yukarı Dön |
||||
| Favorilerime Ekle |
| Akvaryum.com Makaleler |
|
İmparator Tetra'nın Üretilmesi Uzun zamandır BAP üyesi olan Jim Sorge ile yaptığım alışverişte 6 adet imparator tetra aldım. Kalem balık... Devami için tiklayiniz... |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|